L’Acadèmia ARTSANTCUGAT neix amb la vocació de fer perviure l’aprenentatge del dibuix i la pintura clàssics seguint la tradició iniciada l’segle XIX per les escoles i universitats d’Art, que formaven als seus alumnes en l’ofici del dibuix com una eina bàsica per a desenvolupar-se en la seva futura carrera artística. Durant el segle XX, i de manera progressiva, aquest mètode clàssic es va anar abandonant davant l’aparició i adopció de llenguatges més propis de l’abstracció, que es van anar imposant, a través dels innovadors moviments de Avantguardes. La seva influència persisteix encara ara i són molts els que s’han dedicat a l’art, renunciant a la figuració i per tant al seu aprenentatge.

“Però per a molts artistes actuals, cada vegada de
sectors més diversos, s’ha fet imprescindible
aprendre a dibuixar de manera rigorosa seguint
un mètode que ens asseguri arribar a l’èxit …”

Dibuixants de còmic i storyboard, Concept artists i Dissenyadors de personatges per al cinema, Mattepainters, Artistes del tattoo, Maquilladors d’efectes especials i un llarg etc. Tota una nova fornada d’artistes que, tot i que no treballaran amb tècniques tradicionals sinó per ordinador o sobre la pell, sí que necessiten formar-se en l’ofici del dibuix; estudiar la figura humana, el retrat, aprendre anatomia artística, les lleis de la natura, la perspectiva i aprendre de les tècniques clàssiques.

“Les noves tecnologies són una eina
més de treball, igual quan parlem de carbonet,
oli o aquarel·la, parlem de Photoshop. La base
és la mateixa per a totes les disciplines …”

L’Acadèmia ARTSANTCUGAT vol continuar transmetent el mètode clàssic als seus alumnes, en les seves modernes instal·lacions ubicades al centre de Sant Cugat, igual que ho ha estat fent a Barcelona durant més de 30 anys.

Ara a Sant Cugat, molt a prop del Monestir, de les botigues especialitzades i Galeries d’Art. És un privilegi per a nosaltres poder desenvolupar la nostra activitat en aquesta ciutat i entorn tan lligada a les arts i la pintura des de temps immemorials.