Laura Maynadé Berga

Llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, ha estat Coordinadora d’ Efectes Visuals i Post-producció d’ Intermidiate Digital (des del 1999 al 2008) amb participació directa en més de 30 pel·lícules de producció estatal i també internacional.

Conjuntament amb tot l’equip d’Efectes Visuals VFX, va ser guardonada amb dos premis “Goya” als Millors Efectes Visuals pel film: “Buñuel y la mesa del Rey Salomón” de Carlos Saura i “Mortadelo y Filemón” de Miguel Bardem. Entre d’altres produccions destaquem films de ressó com “El laberinto del Fauno”, de Guillermo del Toro, “The Machinist” de Brad Anderson o “Fragile” de Jaume Balagueró.

Formada de ben petita en dibuix clàssic, en les Acadèmies Tàrrega i Maldà de la mà del pintor Francesc Riart, continua estudis d’Il.lustració a l’Escola LLotja d’Arts i Oficis de Barcelona i assisteix a classes de dibuix de perspectiva, figura humana i anatomia amb model viu, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, sempre va combinar la seva activitat professional vinculada al cinema amb el camí personal de formació en el Dibuix i la Pintura.

A partir del 2008 decideix dedicar-se a la seva gran passió, la Pintura, aportant-hi també tots els coneixements de retoc d’imatge digital adquirits en la seva carrera professional en el Cinema. Així, combinant les classes en diferents Escoles i Acadèmies, així com en el Màster d’Efectes Visuals de la Pompeu Fabra,  inicia la seva activitat artística individual com a pintora figurativa amb tècniques mixtes i pintura a l’oli.

Actualment, dirigeix la seva pròpia Escola d’Art a Sant Cugat del Vallès, L’Acadèmia Artsantcugat, on segueix transmetent tots els seus coneixemets artístics i de dibuix clàssic, a la vegada que continua el seu camí personal de recerca pictòrica.

Descarregar CV

Mercè de Riba i Bouvier

Nascuda a Granollers, es trasllada a viure a Barcelona quan inicia els estudis a la Universitat Politècnica de Catalunya. Els estudis d’Enginyeria Tècnica Agrícola li varen fer descobrir la seva passió pel disseny del Paisatge, fet que l’empeny a seguir estudiant fins assolir el títol d’Arquitecta l’any 1998 a la mateixa Universitat, on obté Matricula d’Honor en les matèries de Dibuix Artístic i Projectes. Durant els anys posteriors, col·labora en diferents despatxos fins dirigir de manera permanent un equip professional d’Arquitectura.

El 2006 cerca nous camins personals i vocacionals i s’inicia com a docent preparant per a les Oposicions de Dibuix a professorat de Secundària mentre obté el CAP com a Professora de Dibuix, tasca que realitza amb èxit des de llavors a diversos centres reglats: a l’Acadèmia Blancafort, per la preparació per l’accés a les Escoles d’Art i Disseny i a la Universitat per +25; a l’Escola Taller de Disseny LAI, de la Universitat Internacional de Catalunya com a professora de Geometria Descriptiva i Perspectiva Cònica, i a l’Escola d’Art i Superior de Disseny Serra i Abella, de la Generalitat de Catalunya, com a professora de Dibuix Tècnic i Dibuix Artístic als estudis de Grau en Disseny Gràfic i els Cicles superiors d’Il·lustració i d’Animació Audiovisual.

Descarregar CV