HISTÒRIA I CONTEXT DE L’ACADÈMIA ARTSANTCUGAT

El Casc antic de Barcelona a finals del s. XIX va esdevenir el centre d’activitats artístiques de la ciutat. Va ser en aquesta zona on s’hi van concentrar unes de les escoles d’Arts i Oficis més prestigioses del país, l’Acadèmia Belles Arts Sant Jordi, després Llotja, l’escola Massana, els centres de pràctica artística Cercle Sant LLuc i Reial Cercle artístic, acadèmies de dibuix i pintura Maldà, Tàrrega, Quatre Pintors,  San Vicenç i les sales d’exposicions més prestigioses Pares i Artur Ramón. També va veure néixer els Quatre Gats, bressol d’artistes i Intel.lectuals dels moviments artístics de l’època: Modernisme, Noucentisme, Avantguardes, etc…

Imatge: Acadèmia Maldà de Barcelona

L’Acadèmia Artsantcugat vol continuar transmetent el métode clàssic als seus alumnes, a les seves modernes instal.lacions ubicades al centre de Sant Cugat, de la mateixa manera que ho ha estat fent a l’Acadèmia Maldà, des de fa més de 30 anys amb el pintor Francesc Riart al capdavant, deixeble de Ricard Tàrrega.

Ara a Sant Cugat, molt aprop del Monestir i de les botigues especialitzades i Galeries d’Art. És un privilegi per a nosaltres poder desenvolupar la nostra activitat en aquesta ciutat i entorn tant lligada a les arts i a la pintura des de temps immemorials.